5 bodů co si uvědomit než se začnu malovat

19.03.2016 12:19

Ahoj všem, dnešní článek bych chtěla zaměřit spíše na mladší holky, co se teprve začínají líčit. A abych dala do jednoho pytle co je účelem tohoto článku, tak to aby, jste si uvědomily podle mého pět bodů, bez kterých se líčit nejde, a asi hned jdeme na to.

První bod, a asi nejdůležitější je péče o pleť. Neříkám, že jí máte denně třicetkrát čistit, vyčistit jí ráno, hydratovat jí a pak se, na to namalovat. Večer jí pořádně odlíčit, opět vyčistit a hydratovat. Celkem bych to přirovnala k nějaké sportovní aktivitě, před tím než jí začnete vykonávat, tak aplikujete deodorant, a po ukončení aktivity se osprchujete. A úplně stejně je to s naší pletí, nemoct dýchat po několik hodin byť jen třeba pod pudrem není pro naší pleť nejlepší, a proto bychom se o ní měly aspoň trochu starat.

Bod číslo dva, bez štětců to nejde. Jako jestli chcete tak se tomu braňte ale je to tak. Vezmeme-li v úvahu že nebudete používat stíny, make-up si budete nanášet prsty, obočí si domalovávat tužkou nebo gelem tak vám furt zbývá pudr a tvářenka. Pudr můžete sice nanést tou houbičkou co u některých je ale nevypadá to nejlíp, a tvářenku si nanesete jak? Podle mě jsou nejmíň dva štětce důležité.

Bod číslo tři, by se dal předat k tomu předchozímu. Podle mého názoru to je věc, o které se dost málo mluví, to je dezinfekce.  Zvlášť pokud, máte problematickou pleť, je důležité dezinfikovat anebo jednou za čas umýt svoje štětce. Ostatní produkty nejsou asi tak důležité, pokud je používáte jenom vy, ale vezměte si, že v těch štětcích se množí bakterie a vy si to pak dáváte na pleť. Není to pěkná představa co?

Bod číslo čtyři, správně vybraný make-up a taky odstín. Není podle mého nic horšího buď když má holka „masku“, a nebo na ní make-up cuckovatí. Důležité je mít make-up na svojí pleť. Jako já osobně nemohu mít hutný make-up vzhledem k mé suché pleti, tak radši preferuji bb creamy, můj top bb cream je od Astoru Lift me up, jen kdyby vás to zajímalo. A hlavně pokud máte krásnou pleť, netrapte jí make-upem.

Poslední bod, méně je někdy více. Holky není frajeřina líčit se od páté šesté třídy, aspoň ne jako lehké dívky. Obočí by mělo být buď o trochu (asi tři odstíny) tmavší u blodýnek, a u tmavých vlasů by mělo odpovídat barvě vašich vlasů, a mělo by být přirozené. Slepené řasy taky nejsou zrovna nic extra, a linky až nevím kam též ne.

To by bylo všechno, vy mi schválně napište vás oblíbený make-up, a od kolika se líčíte, já se líčím asi od 8 nebo 9 třídy. Těším se u dalšího článku, mějte se fajn, Barb!